Familien Kuhre & de steder de elsker på lærred

Familien Kuhre fra Slangerup har fået malet deres livshistorie - udtrykt i steder de elsker krydret med skønne minder og oplevelser.  Alle husene er malet skævt og finurligt. Derudover, er familiens medlemmer malet som fugle.

Hver eneste lille detalje i maleriet har sin egen historie her får du nogle af dem. 

Claus Kuhre der har bestilt maleriet ville rigtig gerne have et personligt maleri der omhandledes tiden fra han og Anne-Lise rykkede teltpælene op i København og flyttede til Slangerup for 28 år siden.

 Bestillingsmaleri Claus og Anne-Lise Kuhre - Slangerup af Christina Christiansen

Alle ønskede bygninger i maleriet har en særlig betydning for Claus og hans familie. Slangerups gamle Rådhus er placeret i midten af maleriet – her har både Claus og Anne-Lise Kuhre siddet i byrådet. I Slangerup Vandtårn (til venstre) sidder Claus i bestyrelsen.  I Brugsen arbejder Anne-Lise på sit 22. år. De to mennesker på taget mellem Brugsen og vandtårnet symboliserer Anne-Lise og Claus.

 

Hr og Fru Kuhre bliver ofte kaldt for Hr. og Fru Danmark, derfor er de mange flag med. De er et par med masser af humor. Et sommerfoto med dem med lakridspiber i munden blev inspirationen til hvordan de skulle males som fugle. De små glas med Aperol er i deres vinger fordi det er en favorit drink.  

København er symboliseret med lygtepæle og Københavnerbænke. En Københavnerbænk er placeret for enden af togdæmningen (smukt sted de ofte går tur) den anden ved Slangerup Biograf – som Annelise passer som frivillig.

Der er ikke noget overladt noget til tilfældighederne i det her maleri, f.eks. er der otte personer omkring et bord - fordi der er otte venner, der tit tager på tur.

Der er sølvbryllupshjørnet foran biografen, hvor der lige blev plads til minderne fra en skøn morgen som sølvbryllupspar – Æresporten er placeret over en bænk fra København for at symbolisere både starten af deres kærlighedshistorie og deres 25 års sølvbryllup… i biografen går filmen ”love story” og deres søn Dennis står vagt foran (han har været i Livgarden).

 

Familien har været rigtig aktive i SOIF (Slangerup og Omegns Idrætsforening) det er symboliseret med vasketøj – Fodboldkamp på Rådhuspladsen og bolde og halstørklæde.

Ferierejser går tit til Italien – så det er med i form af luftballon og flag.

Slangerup Kirke hvor de blev gift har i maleriet fået nr. 96 på – fordi det er årstallet hvor de blev gift. Ligeledes indgår 1996 i nummerpladen på Campingvognen nederst på maleriet.

Familien Kuhre elsker at campere og tage på ture. En helt særlig Cirtroën DS 23 Prestige Pallas er spændt foran Campingvognen. Den lånte Claus fra arbejdspladsen hos, Citroën Birkerød til sin søns bryllup. Ud over at være en fantastisk smuk gammel bil lånt til den skønne dag, så er den hyggelige historie at bilen har været Kronprins Henriks på et tidspunkt. Den symboliserer en skøn dag og den passion Claus har for netop Citroën biler.

Da Claus ofte bliver kaldt for ”Citroën Claus” så er der også kommet et par ekstra af de skønne biler med og der er lille logo på barnevognen.

 

Danmark Dejligst

Ture rundt i Danmark er symboliseret med Hirtshals Fyr, Hammer Fyr på Bornholm hvor der ofte cykles og Dybbøl mølle. Og jeg kunne blive ved- der er rigtig mange andre detaljer i maleriet – et ca 40 timers projekt som har været enormt livsbekræftende at lave.

Når vi sætter alt det gode vi har i livet i fokus, ved at hænge det op på din væg – så er det min påstand du vil blive mere glad. Det er i hvertfald ønsket bag alle mine malerier – at du bliver GLAD helt ind i maven, og din energi løftes. 

Hvis du også gerne vil have malet et personligt maleri – så er processen ganske nem.

  1. Du kontakter mig på cc @ christinachristiansen.dk eller kigger forbi på udstillinger og eventts.
  2. Så hjælper jeg dig med at finde rette størrelse.
  3. Du fortæller hvad du gerne vil have med på maleriet og medbringer/sender fotos og i dialog aftaler vi farver og udtryk.

Jeg hjælper dig hele vejen og du vælger selv hvor meget du vil være involveret i processen.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!